Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler eltaxi i Stockholm

Taxi Stockholm satsar på eldrivna små Renault Zoe.

Taxi Stockholm satsar på eldrivna små Renault Zoe.

Taxi Stockholm satsar nu på fler elbilar på sin väg mot målet att senast 2025 kunna erbjuda en fossilfri transporttjänst. Som ett steg på  vägen dit kommer nu trettio nyinköpta elbilar att börja rulla på stadens gator.

– För taxibranschen är nyckeln till att minska miljöpåverkan valet av vilken bil man kör. För att ta vårt ansvar för att sänka utsläppen och har vi därför köpt in trettio elbilar av märket Renault Zoe. Det är en mindre bil som kommer att fungera i många men inte alla kundsituationer. Det är ett sätt att utmana våra kunders och vår egen uppfattning om vad som är en taxibil när det gäller storlek och kapacitet, säger Johan Lagerhäll, vd för Taxi Stockholm.

– Vi har länge haft som målsättning att få in fler elbilar i vår taxiflotta. Nu har vi kommit en liten bit längre på väg, men för att satsningen ska få riktig fart är det viktigt att infrastrukturen utvecklas på de platser där vi finns. Det finns till exempel alldeles för få laddstationer i Stockholmsområdet i dagens läge. Här är de politiska besluten avgörande.

– Dessutom måste biltillverkarna kunna erbjuda utsläppsfria bilmodeller där prestandan står i relation till den ekonomiska risk det innebär för åkarna att investera i en elbil.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. FLER LADDSTATIONER för elbilar, i mindre storlek som Renault Zoe! Tänk om DANIEL HELLDÉN och de röd-grön-rosa i Stadshuset kunde förstå att det är det man ska satsa på, i en glesbebyggd REGION med 20 mils radie? I stället för att korka igen innerstan med trottoarserveringar, som hindrar utryckningsfordonen.
    Tänk om, Helldén! Även när det gäller bussar. Turister betalar en stor del av din lön. Åka båt? Be dom simma i stället, som sann MPartist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)