Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svensk offensiv för Iveco bussar

Karlssongruppen och Iveco Bus sår till offensiv i Sverige. Från vänster: Adam Djupfeldt, försäljningschef Wetlandia AB, Claus Skipper, Business Line Manager Iveco Bus i Norden och Peder Jältborn, Verkställande direktör för Wetlandia AB.

Karlssongruppen och Iveco Bus sår till offensiv i Sverige. Från vänster: Adam Djupfeldt, försäljningschef Wetlandia AB, Claus Skipper, Business Line Manager Iveco Bus i Norden och Peder Jältborn, Verkställande direktör för Wetlandia AB.

Den europeiska busstillverkaren Iveco går nu tillsammans med Karlssongruppen i Vetlanda till offensiv i en storsatsning på Ivecos bussar i Sverige. Två av Karlssongruppens dotterbolag ska arbeta med Iveco. Wetlandia AB tar hand om försäljningen och EA Verkstäder AB ska sköta service-verkstäderna åt Iveco Sweden AB. Båda bolagen kommer att ha komplett verksamhet i Vetlanda och Malmö.

– Sedan Vest Buss Sverige upphörde med sin verksamhet i Sverige har IVECO letat efter en stark partner och det har vi funnit nu. Karlssongruppen är en aktör med lång och gedigen erfarenhet av bussar, säger Claus Skipper, Busines Line Manager för Iveco Bus i Norden.

Wetlandia AB, med huvudkontor i Vetlanda, kommer att fungera som säljbolag för Ivecos bussprodukter och med huvudansvar för försäljning.

Service och eftermarknad kommer att bedrivas under namnet EA Verkstäder AB, med verksamhet både i Vetlanda och i Malmö. Det innebär att verkstadsrörelsen i Svenska EA Bussar AB, som har varit en auktoriserad Iveco serviceverkstad i Vetlanda under flera år, kommer att byta namn till EA Verkstäder AB i samband med Karlssongruppen AB:s nysatsning.

Den befintliga bussförsäljningen i Svenska EA Bussar AB, berörs inte av denna förändring.

Wetlandia AB och EA Verkstäder AB ägs till 100 procent av Karlssongruppen AB, som är en småländsk koncern som ursprungligen grundades redan 1923.

– Iveco har ett starkt modellprogram på bussidan och kan erbjuda kunderna de bästa produkterna för den svenska bussmarknaden. Det är med stolthet som ser vi fram emot att få representera IVECO´s bussprogram i Sverige, säger Samuel Isgärde, koncernchef i Karlssongruppen AB.

– Vi har alla förutsättningar för att göra succé på den svenska marknaden. Iveco har de bästa tänkbara produkterna och Karlssongruppen AB tillsammans med dotterbolaget Wetlandia AB har redan en stark organisation sedan lång tid tillbaka, säger Peder Jältborn som utnämnts till Vd för Wetlandia AB.

Adam Djupfeldt kommer att ha en operativ roll som försäljningschef och inom den närmaste tiden kommer organisationen att stärkas med ytterligare en säljare med bred och god erfarenhet av IVECO´s bussprodukter, samt två ytterligare anställda som ansvarar för reservdelar och eftermarknaden.

Iveco har haft betydande framgångar med sina bussar i såväl Danmark som Norge. Nyligen fick man således en order på 40 Iveco Crossway till Trønderbilene i Norge.

2016 utsågs Iverco Magelys till ”Årets Coach” och 2017 belönades Iveco Daily med titeln ”Årets Minibuss” i Europa. Nyligen vann dessutom Iveco Crossway “International Bus & Coach Competition award 2017”.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)