Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

En Scaniabuss som bara Svempa kan göra den

Scania Interlink,designad av Svempa. Bild: Scania.

Det här är inte en Scania Interlink som ni brukar se den. Det här är en VIP-buss à la Svempas, alltså Sven-Erik «Svempa» Bergendahl från Skogås, söder om Stockholm. Svempa är mest känd för sitt bärgningsföretag och för att designa och bygga lastbilar – men nu har han tagit sig an en Scania Interlink.

Även interiören är designad av Svempa.Foto: Scania.

Att det blev en Scania är ingen slump – Svempa är märket troget sedan många år. Men det började 1957 när han köpte en Plymouth och gjorde om den till en bärgningsbil. Och på den vägen är det och sedan många år har Svempa och Scania ett etablerat nära samarbete.

För första gången har Svempa nu tagit sig an en buss, en Scania Interlink HD turistbuss och gett den en helt ny karaktär. Svempa står såväl för den utvändiga designen i mörk lackering med accenter i silver och orange, liksom för inredningen. Även denna går i svart och silver med bekväma stolar och bord samt köksbänk.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)