Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer buss till Landvetter när Västtrafik gör comeback

Landvetter Airport får den 10 december bättre bussförbindelser. Bild: Swedavia.

Landvetter Airport får den 10 december bättre bussförbindelser när Västtrafik återvänder till flygplatsen. Idag trafikeras Landvetter av Flyghussarna samt expressbussföretag som Swebus. Västtrafiks nya linje 612 kommer att köra mellan Landvetter resecentrum och Göteborg Landvetter Airport med avgångar varje kvart under högtrafik.

Den nya linjen skapar bättre möjligheter för både personal och resenärer att åka kollektivt till och från Göteborg Landvetter Airport. På flygplatsområdet har linjen tre hållplatser.

– Flygplatsen och Airport City expanderar stort vilket gör att en förbättrad kollektivtrafik är mycket välkommen. Vi vill koppla ihop kollektivtrafiken på marken med den i luften – det nationella med det internationella, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren.

Flygplatsens beräknas ha åtta miljoner resenärer redan år 2024 – att jämföra med dagens sju miljoner. Genom den framväxande flygplatsstaden, Airport City, vid Landvetter kommer ytterligare 10 000 arbetstillfällen att skapas inom områden så som logistik, handel och kontorsverksamhet.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)