Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första beställningen på Mercedes-Benz elbuss

Mercedes-Benz har fått sin första beställning på den fullelektriska versionen av stadsbussen Citaro. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses har fått sin första order på stadsbussen Mercedes-Benz Citaro i fullelektriskt utförande. Ordern kommer från RNV, Rhein‑Neckar‑Verkehr GmbH, alltså det företag som svarar för kollektivtrafiken i bland annat Mannheim där bussarna tillverkas.

De första bussarna ska levereras i slutet av nästa år och sedan sättas i trafik av RNV som provtrafik hos kunden. I praktiken handlar det därmed om förseriebussar. RNV svarar för kollektivtrafiken i bland annat Heidelberg, Mannheim och Ludwigshafen med omnejd.

Parterna har också kommit överens om ett nära erfarenhetsutbyte om den dagliga driften av bussarna. Däremot har Daimler inte avslöjat hur många elbussar som affären handlar om.

– Som företag vill vi göra mer än att bara följa med i utvecklingen. Vi vill aktivt forma tillväxten av elektromobilitet i lokal kollektivtrafik, säger Martin in der Beek, teknisk chef för RMV.

Elversionen av Citaro kan både depåladdas och snabbladdas längs linjen. Bussen är utrustad med navmotorer på bakhjulen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)