Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resmässa i Stockholm står stark

Med smak för Bremer Freimarkt: Jürgen Wenderhold från Bremens turistbyrå, Tyska turistbyråns Iris Müller samt Andreas Tingdal och Anders Nord från RK Travel Group.

Med smak för Bremer Freimarkt: Jürgen Wenderhold från Bremens turistbyrå, Tyska turistbyråns Iris Müller samt Andreas Tingdal och Anders Nord från RK Travel Group.

Travel News Market, arrangerad av tidningen Travel News, är på vög att etablera sig som en viktig marknadsplats för resebranschen. Årets mässa var den andra i ordningen och samlade 170 utställare och cirka 1200 besökare i Stockholm Waterfront Congress Centre. Bland utställarna var omdömena positiva.

Årets mässa var den andra i ordningen. Förra året hölls mässan på Friends Arena i Solna.

– Vi planerar att vara med även nästa år, säger Iris Müller, chef för Tyska Turistbyrån i Stockholm.

Tyska Turistbyrån hade flera partners på plats på  mässan. Där fanns Bremens turistråd företrädd av den i svensk bussresebransch välkände Jürgen Wenderhold liksom turistrådet i Garmisch-Partenkirchen med Birgit Neuner.

Birgit Neuner från Garmisch-Partenkirchen berättar om nyheter.

Birgit Neuner från Garmisch-Partenkirchen berättar om nyheter.

En ny produkt från Bremen är grabbresor (nåja, det finns även tjejer som gillar tuff bilkörning) med off-roadkörning med Mercedes-Benz, ölprovning hos Becks och svenske Ludwig Augustinsson hos Werder Bremen som extra dragplåster för fotbollsintresserade.

Tyska Turistbyrån informerade också om att man kommer att arrangera en visningsresa till Bremen nästa år, även om datum ännu inte är fastställt.

Kvintett som vill locka till resor till Tyskland: Från vänster: Gustav Svärd och Iris Müller från Tyska Turistbyrån, Jürgen Wenderhold, Bremen, Birgit Neuner, Garmisch-Partenkirchen och Johanna Nic kel, Tyska Turistbyrån.

Kvintett som vill locka till resor till Tyskland: Från vänster: Gustav Svärd och Iris Müller från Tyska Turistbyrån, Jürgen Wenderhold, Bremen, Birgit Neuner, Garmisch-Partenkirchen och Johanna Nic kel, Tyska Turistbyrån.

Garmisch-Partenkirchen hade en julklapp med sig till besökare. Den 21 december öppnar nämligen den nya kabinbanan Seilbahn Zugspitze som ersätter den gamla, tämligen bedagade banan. Zugspitze är ett besöksmål att räkna med och har runt en halv miljon besökare årligen.

Den nya kabinbanan har en kapacitet på 580 personer i timmen som färdas i helt inglasade kabiner. Banan sätter också flera världsrekord: Under färden passerar kabinen de 127 meter höga stålstöttorna som är de högsta i världen och avverkar den största totala höjdskillnaden i världen i en sektion: 1 945 meter.Dessutom har den världens längsta fria spannvidd på 3 213 meter.

Garmisch-Partenkirchen går dessutom utmärkt att kombinera med Oberammergau och passionsspelen där som hålls nästa gång år 2020.

Tyska turistbyrån representerades av Gustav Svärd, praktikanten Johanna Nickel och Iris Müller.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)