Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solaris får stororder på stadsbussar

Solaris har fått en stororder på stadsbussar till Litauens huvudstad Vilnius. Ordern omfattar 100 12-metersbussar och 50 ledbussar. Foto: Solaris.

Solaris har fått en stororder på stadsbussar till Litauens huvudstad Vilnius. Ordern omfattar 100 12-metersbussar och 50 ledbussar. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris har fått en stororder på 150 stadsbussar till Litauens huvudstad Vilnius. Ordern omfattar 100 normallånga bussar Urbino 12 samt 50 18-meters ledbussar. Beställare är lokaltrafikföretaget i Vilnius, UAB, Vilniaus viešasis transportas.

Ordern till Solaris är den största enskilda bussordern över huvud taget i Vilnius sedan 1990.

12-metersbussarna levereras med motorer från Cummins och ledbussarna med DAF-motorer, i båda fallen motsvarar motorerna Euro 6-standard.

Full luftkonditionering och gratis WiFi samt USB-kontakter för laddning av surfplattor och mobiltelefoner ingår också i utrustningen. TV-kameror bde inne i bussen och på utsidan ingår också.

Ordern är den första från Vilnius till Solaris på bussar med konventionell drivlina. Tidigare har man levererat 15-meters trådbussar och 12-meters gasbussar till den litauiska huvudstaden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)