Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Romantik och inte porr i bussen

Bussföraren vid Arctic Bus visade inte alls porr för skolbarn. den påstådda porrfilmen var en romantisk komedi som ett barn hade startt.

Bussföraren vid Arctic Bus visade inte alls porr för skolbarn. den påstådda porrfilmen var en romantisk komedi som ett barn hade startt.

En bussförare vid Arctic Bus i Västerbotten stängdes förra veckan av från sitt arbete och polisanmäldes, anklagad för att i bussens monitorer ha visat porrfilm för de skolbarn han körde mellan Norsjö och Bastuträsk. Händelsen slogs upp stort i media över hela landet, dock ej här. Nu har polisutredningen mot mannen lagts ner.

– Utredningen visar att det inte alls varit någon porrfilm som har visats, det är en vanlig romantisk komedi. Vi har hört några av barnen som varit med under den aktuella färden. Bussföraren har inte gjort något som helst brottsligt, säger Joakim Oja vid Skellefteåpolisen till Folkbladet.

När arbetsgivaren nåddes av uppgifterna om porrfilmsvisningen stängdes bussföraren omedelbart av.

Dessutom var det inte bussföraren som satte igång filmen utan ett barn som åkte med bussen som passagerare.

– Däremot stängde busschauffören av filmen när en vuxen passagerare kom fram till honom och sade åt honom att han göra det, säger Joakim Oja till Folkbladet.

Företagets vd säger dock till tidningen att han fortfarande är kritisk.

– Det var inte den typ av film som kanske framgick i början, men det är inte tillåtet att visa film i linjetrafik. Där kvarstår vår kritik mot agerandet, säger han.

Mannens fackliga företrädare och arbetsgivaren kommer nu förhandla om busschaufförens anställning, men fokus kommer ligga på grunden för avstängningen, skriver Folkbladet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)