Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swish i väst ger smidigare betalningar

Nu går det att swisha sig till en resa med Västtrafik. Foto: Västtrafik.

Nu går det att swisha sig till en resa med Västtrafik. Foto: Västtrafik.

Nu går det att betala Västtrafikbiljetten med Swish i appen Västtrafik To Go. För många resenärer blir det därmed betydligt smidigare att betala för sin resa. Tidigare var det endast kontokort som gällde för biljettköp i appen Västtrafik To Go.

I och med att resenärer nu kan betala sin resa med den mobila betaltjänsten swish kan även den som inte vill eller kan registrera ett kontokort ändå betala med appen Västtrafik To Go.

Enligt Västtrafik har tjänsten varit efterfrågad.

— Vi har lyssnat på våra kunder och många, framförallt yngre och de som åker mer sällan, har velat swisha pengar för sin biljett istället för att betala med kort. Därför känns det extra kul att vi nu har tjänsten på plats, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad på Västtrafik.

Appen lanserades förra året har har nu laddats ner nästan en miljon gånger. Idag köps var tredje resa med kollektivtrafiken i Västra Götaland digitalt via appen. Inom några år tror Västtrafik att tre av fyra kunder kommer att köpa sin biljett via Västtrafik To Go. Vid sidan av den digitala utvecklingen finns Västtrafikkortet och kortläsarna kvar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)