Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt strid om övervakningskameror i Dalabussar

De rättsliga turerna kring övervakningskameror på vissa av Dalatrafiks busslinjer fortsätter. Det är Datainspektionen som nui än en gång har överklagat en dom som öppnade för kameraövervakning. Förra veckan fick datainspektionen nej i förvaltningsrätten och på Dalatrafik hoppades man att den segdragna frågan äntligen var avgjord. Men Datainspektionen har överklagat till Kammarrätten.

– Jag hade hoppats på en god jul men nu börjar det gå för långt, säger Dalatrafiks vd Bengt Benjaminsson till SvT Nyheter Dalarna.

Frågan om övervakningskameror i bussarna har nu bollats fram och tillbaka i domstolar i över två år, med ständiga överklaganden. Först fick Dalatrafik kämpa mot Länsstyrelsen och nu är det alltså Datainspektionen som motsätter sig kamerorna.

Nu är knäckfrågan ljudupptagning från kamerorna och Datainspektionen anser att förvaltningsrätten i sin dom fattade beslut på felaktiga grunder.

”Förvaltningsrätten har i den nu överklagade domen bedömt att frågan om ljudavlyssning och ljudupptagning redan är prövad. Datainspektionen anser tvärtom att det att det står klart att frågan om ljudavlyssning inte är utredd”, skriver Datainspektionen i sitt överklagande.

Striden går vidare även under 2018.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)