Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Satsning på bussmiljönärer i Skövde

Ett gäng Bussmiljönärer i Skövde. Foto: Nobina.

Prova-på-kampanjer är inte ovanliga i svensk kollektivtrafik där ett länstrafikbolag elller en kollektivtrafikmyndighet erbjuder bilister att prova på kollektivtrafiken under en månad. I Skövde tar kommunen och bussoperatören ett lite annorlunda grepp i sitt nya projekt Bussmiljönärerna som hade kickoff på torsdagen.

Bussmiljönärerna går ut på att tio Skövdebor får ett periodkort för buss med syfte att börja åka buss till arbetet istället för att ta bilen under hela tre månader. Projektet har väckt stort intresse och över 150 ansökningar har kommit in. Av dessa har tio personer valts ut och Skövde kommuns och Nobinas förhoppning är att de ska fortsätta åka buss även efter att projektet är avslutat.

Projektet som pågår mellan 1 december 2017 till 31 mars 2018, inleddes på torsdagen med en kick-off där deltagarna presenterades och fick en genomgång av projektet samt vad som förväntas av dem. För att ge deltagarna extra motivation att skapa denna beteendeförändring hölls ett inspirerande föredrag om hållbart resande.

– Med hjälp av detta projekt vill vi sprida budskapet och visa att vi kan skapa ett hållbart resande i Skövde, säger Ludvig Isacsson, energi- och klimatrådgivare på Skövde kommun samt projektledare för Bussmiljönärerna.

– Med projektet vill vi lyfta fördelarna med att åka buss istället för bil, och visa att det är både enkelt och bekvämt att ta bussen samt bra för både hälsan och klimatet att välja bussen framför bilen, säger Dag Levin, affärsutvecklare på Nobina.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)