Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Seg kamerastrid avgjord i Dalarna

Den segdragna striden om kameraövervakning på stadsbussarna i Borlänge samt på bussarna mellan Falun och Borlänge har nu avgjorts till Dalatrafiks fördel, rapporterar Dala-Demokraten. Efter tidigare nej från länsstyrelsen gav förvaltningsrätten i maj klartecken till Dalatrafik när det gäller den aktuella kameraövervakningen. Men Datainspektionen överklagade och menade att länsstyrelsen tidigare hade hanterat frågan fel.

Datainspektionen ansåg att tillståndet till kameraövervakning skulle upphävas, och om inte det skedde skulle det inte vara tillåtet med ljudupptagning och ljudavlyssning.

Dalatrafik stod på sig och ansåg att Datainspektionen inte hade någon grund för sina invändningar och nu har färvaltningsrätten på nytt tagit ställning och godkänner kameraövervakningen. Länsstyrelsen hade nämligen inte gjort något fel, vilket Datainspektionen ansåg.

 

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)