Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussar lyfter i Skellefteå

Skellefteå Buss fortsätter att få fler resenärer. Foto: Skellefteå Buss.

Efter en kraftig ökning av resandet med stadsbussarna i Skellefteå 29016 fortsatte Skellefteborna att öka sitt bussresande även under 2017. Särskilt stark var ökningen av antalet resor med flygbussen. Sett över hela 2017 ökade resandet i stadstrafiken med över tre procent jämfört med året tidigare.

– Att vi fortsätter att öka från ett år med en mycket stor ökning är ett gott tecken på den allt större roll som kollektivtrafiken spelar i ett växande Skellefteå, säger Andreas Olofsson, vd för kommunägda Skellefteå buss.

2016 ökade resandet i stadstrafiken med Skellefteå buss med 13,2 procent.

I fjol ökade resandet med ytterligare 3,1 procent. Totalt gjordes 1 261 773 resor i stadstrafiken under 2017, att jämföra med 1 223 821 under 2016.

– Det har gjorts närmare 40 000 fler resor med oss under 2017. Framför allt är det positivt att den relativa andelen som frivilligt köper sin biljett har ökat, säger Andreas Olofsson.

Det innebär att antalet resenärer som själv betalar biljetten har ökat i relation till skolbarn och skolungdomar som är innehavare av busskort.

Företagets satsning på fler turer med flygbussen till och från Skellefteå Airport har också varit framgångsrik. Under 2017 gjordes 3 697 resor med flygbussen, en ökning på drygt 15 procent från de 3 144 resorna med flygbussen året innan.

Skellefteå buss ser även en trend i att det smidigare digitala resandet med biljettköp i appen och på hemsidan har ökat markant under 2017.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)