Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommun inför fria bussresor för alla ungdomar

Timrå kommun inför fria bussresor i kommunen för alla ungdomar. Foto: Timrå kommun.

Timrå kommun norr om Sundsvall inför avgiftsfria bussresor i kommunen för barn och ungdomar i åldern 7 – 19 år. Kommunen vill att det nya ungdomskortet ska börja gälla från och med april, förutsatt att Din Tur, det vill säga kollektivtrafik-myndigheten i Västernorrland, hänger med.

Kommunen framhåller att man med kortet vill främja kollektivt resande och skapa bättre förutsättningar för barn och unga att åka buss.

– Initiativet till Ungdomskortet kommer från politiken och beslutades av fullmäktige i november ifjol. Nu hoppas vi att Kollektivtrafikmyndigheten kan handlägga ärendet så fort som möjligt så att våra barn och unga får tillgång till Ungdomskortet, säger Andreaz Strömgren, kommunchef iTimrå kommun.

Ungdomskortet ska gälla alla barn och ungdomar i åldern 7 – 19 år som är folkbokförda i Timrå kommun. Med kortet kan de resa avgiftsfritt med linjelagd busstrafik inom hela kommunen. Kortet ska gälla för obegränsat antal resor, alla dagar, året om på all linjelagd busstrafik och kompletteringstrafik inom hela Timrå kommun.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)