Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ung veteran lämnar branschen efter 32 år

Anna Johansson, försäljningschef vid EvoBus Sverige, avtackades på fredagskvällen efter mer än 30 år i branschen av Ergiz Esen (längst till vänster), vd för EvoBus Sverige AB.

Anna Johansson, försäljningschef vid EvoBus Sverige och en av branschens mest kända personer, avtackades på fredagskvällen i samband med EvoBus´ traditionella årliga kundträff i Vetlanda. Ett hundratal bussföretagare, samarbetspartners och kollegor fanns på plats vid avtackningen.

Anna Johansson är en av den svenska bussbranschen mest välkända och uppskattade personer. Trots att hon bara är något över 50 är hon en verklig branschveteran.

I mars 2008 tillträdde hon som försäljningschef för Setra bussar inom EvoBus Sverige. Då var hon den första kvinnliga försäljningschefen hos någon busstillverkare i Europa.

Hon hade då redan arbetat drygt 20 år med Setra i Sverige. 1985, 20 år gammal, började hon  som kontorist hos Ulf Carlsson på Cartes i Vetlanda som då hade den svenska agenturen för Setra.

I början av 1990-talet blev hon marknadsassistent på försäljningsavdelningen och arbetade vidare med Setra även från 2007 då Daimlerägda EvoBus Sverige tog över försäljningen av både Setra och Mercedes-Benz bussar i Sverige. Året efter utsågs hon till försäljningschef för Setra.

Sommaren 2015 gjorde EvoBus Sverige om sin svenska säljorganisation som fick två nya, branschspecialiserade team. Ett för större kunder och ett för mindre samt medelstora kunder. Anna Johansson utsågs till försäljningschef  i det senare teamet medan Håkan Jönsson fick ansvaret för fleetmarknaden innan han flyttade till Stuttgart och där blev ansvarig för Daimler Buses marknad och försäljning i Östeuropa och Centralasien.

Som vi tidigare rapporterat tar Håkan Jönsson över efter Anna Johansson när hon nu efter mer än tre decennier lämnar branschen.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)