Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Känd bussprofil gör svensk comeback

Håkan Jönsson tar över efter Anna Johansson på EvoBus Sverige. Foto: Ulo Maasing.

En känd profil i svensk bussbransch gör i vår comeback efter ett par år utomlands. Det är Håkan Jönsson som i mars blir försäljningschef vid EvoBus Sverige efter att under två och ett halvt år ha varit stationerad i Stuttgart och ha haft ansvaret för Daimler Buses marknad och försäljning i Östeuropa och Centralasien.

Håkan Jönsson tillträder preliminärt den 1 mars som försäljningschef vid EvoBus Sverige. Han tar då över efter Anna Johansson som har arbetat inom EvoBus Sverige under många år men som nu lämnar företaget.

– Det har varit en spännande och intressant tid att tillsammans med ett ungt och dedikerat team arbeta med att utveckla marknader som Azerbajdzjan, Armenien, Vitryssland, Slovakien och Georgien, men även mer kända marknader som Norge, Finland, Baltikum och Ryssland. Men när jag blev tillfrågad av vd:n för EvoBus Sverige, Ergiz Esen, bestämde jag mig för att återvända till Sverige.

– Till beslutet att återvända till Sverige bidrog också att vi i dagarna väntar tillökning i familjen, säger Håkan Jönsson till bussmagasinet.se.

Innan han hösten 2015 flyttade till Tyskland hade han varit försäljningschef för Mercedes-Benz bussar i Sverige sedan 2008.

EvoBus Sverige behåller även framöver sin nuvarande säljorganisaiton från sommaren 2015 och där Marcus Gunnarsson är försäljningschef fleet och ansvarar för storkunderna, främst stora företag som kör kollektivtrafik, medan Håkan Jönsson ska vara ansvarig för övriga kunder.

De har båda ansvar för såväl Setra som Mercedes-Benz bussar inom respektive marknadssegment. Innan sommaren 2015 hade Mercedes-Benz och Setra egna försäljningsteam i Sverige.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka Sverige med den nya säljstrukturen, de nya kollegorna i ledningsgruppen samt kollegorna på försäljningsavdelningen, säger Håkan Jönsson.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)