Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt pris för turistbussbranschen

RKM Travel Group instiftar Guldbussen.

Gruppresegrossisten RK Travel Group instiftar i år ett nytt, årligt pris för turistbussnäringen: Guldbussen. Priset delas ut för första gången den 15 mars i samband med RK Travel Groups årliga branschträff. Företaget uppger att syftet med det nya priset är att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra.

– Turistbussen har en alltför blygsam ställning och det vill vi ändra på. Att åka turistbuss är ett överlägset sätt att resa miljövänligt, och även socialt då du delar dina upplevelser med andra, säger Göran Grell, vd för RK Travel Group.

– Att turistbussbranschen, som är en så stor del av resebranschen, inte ens finns med på resebranschens Grand Travel Award gör mig heligt förbannad. Nu ändrar vi på det. Glädje, energi, framåtanda och nyfikenhet är viktigt för oss. Det vill vi uppmärksamma, säger Göran Grell.

Juryn som väljer ut pristagaren består av alla säljare på RK.

Den minnesgode vet att ett liknande pris kallat Guldbussen fanns under några år i slutet av det förra århundradet. Bakom det priset stod tidningen Buss & Turism som dock insomnade efter några års utgivning.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)