Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stärkt marknadsandel för skånsk kollektivtrafik

Nöjdast med Skånetrafiken är resenärerna med de gula regionbussarna. Foto: Skånetrafiken.

Resandet med kollektivtrafiken i Skåne ökade i fjol med drygt en procent, jämfört med året innan. Samtidigt ökade Skånetrafikens marknadsandel när det gäller de motorburna resorna, från 26 procent år 2017 till 29 procent i fjol. Det är en procentenhet över Skånetrafikens mål för året. Region Skånes långsiktiga mål till 2030 är en marknadsandel på 40 procent.

Under 2017 gjordes 165,4 miljoner resor med den skånska kollektivtrafiken vilket är en ökning på drygt en procent mot året innan.

Kvalitetsmätningen som varje år görs ombord på Skånetrafikens tåg och bussar visar på bättre siffror än någonsin sedan Skånetrafiken bildades 1999. På en betygsskala med maxvärde 10 har Öresundstågen ökat till 7,5, Pågatågen överträffade målet och nådde 8,2, likaså stadsbussarna som nådde 8,0 och regionbussarna som fick 8,3.

– Det är de högsta betygen vi har fått hittills på hur man upplever att resa med oss ombord, vilket givetvis är mycket glädjande. En av våra viktigaste frågor nu är bättre informationshantering mot kund. Dessutom ligger vi långt framme i vidareutvecklingen av funktion och komfort på såväl fordon som hållplatser. Det skapar goda förrättningar så att ännu fler ska välja att resa kollektivt och hållbart med oss, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)