Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya bussar för FlixBustrafik till Skandinavien

Det tyska bussbolaget Umbrella Coach & Buses i Dresden har tagit emot en stor leverans av bussar från Setra för sin trafik åt FlixBus, bland annat till Skandinavien. Foto: Daimler Buses.

Det tyska bussföretaget Umbrella Coach & Buses i Dresden har i dagarna tagit emot femton nya Setra bussar för den trafik man bedriver åt den europeiska expressbussjätten FlixBus. FlixBus är Europas största expressbussföretag och Umbrella Coach & Buses avser att använda de nya bussarna på linjer till Skandinavien, Prag och Paris.

Totalt har Umbrella beställt 20 nya Setra, varav tolv S431 DT dubbeldäckare med 81 sittplatser samt åtta S517 S517 HD ComfortClass med 53 platser. Bussarna har fritt wifi, eluttag vid sittplatserna samt luftkonditionering.

Umbrella Coach & Buses är sedan flera år underleverantör till FlixBus. Så sent som för ett år sedan tog man emot en stor leverans av bussar från Setra för trafik åt expressbussjätten. Då gällde det tolv S431 DT dubbeldäckare och fem S517 HD ComfortClass enplansbussar.

Totalt har Umbrella, som även har kontor i Prag, Tjeckien, 64 bussar.

FlixBus gick i veckan över till sommartidtabell med starkt utökad trafik på bland annat sina svenska linjer. Exempelvis kör man nu upp till sex avgångar per dag mellan Stockholm – Västerås – Örebro och Karlstad, tre till Oslo från Stockholm. Från Linköping har man upp till åtta turer om dagen till Stockholm och så vidare.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)