Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt resecentrum i Kungälv kopplar samman bussar

Kungälv får ett nytt resecentrum på söndag. Bild: Västtrafik.

På söndag invigs Kungälvs nya resecentrum. Där ska den regionala busstrafiken kopplas samman med den lokala i Kungälv. 6000 bussresenärer om dagen väntas passera det nya resecentrat som blir ett nav för busstrafiken i och kring Kungälvs kommun.

Samtidigt som Kungälvs nya resecentrum öppnas vid Kongahällagatan närmast E6:an stängs Kungälvs busstation på Uddevallavägen i centrala Kungälv. Med det nya re4secentrat kopplas den regionala busstrafiken ihop med den lokala kollektivtrafiken i Kungälv och servicen till resenärerna kan utvecklas, framhåller man från Västtrafik.

– Det nya resecentrumet blir ett stort lyft för våra kunder. Vi räknar med att uppemot 6 000 resenärer kommer att passera resecentrum dagligen och förhoppningen är att antalet resenärer ska öka, säger Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik.

Det nya resecentrumet är placerat med närhet till bostäder, handel, skola och idrottsanläggningar. Nära det nya resecentrumet byggs också det stora bostadsområdet Kongahälla, med över 1000 bostäder och köpcentrum.

Västtrafik kommer att äga och förvalta byggnaden som gestaltats med beständiga och hållbara material. Kungälvs kommun ansvarar för de anslutande markanläggningarna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)