Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt Scandichotell i Helsingborg

Scandic öppnar nytt hotell i Helsingborgs Hamn. Illustration: Scandic.

Nordens största hotellkedja, Scandic, ska öppna ett nytt hotell i Helsingborgs hamn. Hotellet förväntas öppna 2021 och kommer rymma cirka 180 rum, konferensfaciliteter, gym, restaurang och bar, samt en skybar.

– Det nya Scandichotellet kommer att bli ett arkitektoniskt landmärke för Helsingborg och med fantastisk utsikt över hamnen och Öresund. Dess centrala läge gör det till ett perfekt komplement till vårt nuvarande hotell, Scandic Helsingborg Nord, säger Peter Jangbratt, Country Manager Scandic Sweden.

Det nya Scandic-hotellet är del av det stora H+-projektet där den gamla industrihamnen I Helsingborg omvandlas till ett modernt urbant område, kallat Oceanhamnen. Den industriella ytan kommer helt konverteras till att inhysa bostäder, kontor och butiker.

På piren, där det nya Scandichotellet kommer att byggas, planera för 32 000 kvadratmeter kommersiell yta, vilket väntas bli det nya företagsnavet i Helsinborg. Ett World Trade Center-kontor planeras i samma hus som hotellet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)