Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN värvar försäljnings- och marknadschef från Volvo

Göran Nyberg. Foto: MAN.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN Truck & Bus rekryterar svensken Göran Nyberg som för försäljning och marknadsföring. Nyberg tillträder sin befattning den 16 september. Innan MAN har Göran Nyberg, 57, varit chef för Volvo Trucks North America dit han kom efter att ha haft ledande befattningar i flera av Volvos nationella dotterbolag i Europa och Asien. Han har också arbetat för leverantörer och återförsäljare.

– Göran Nybergs kunskap om branschen omfattar många år. Tillsammans med hans internationella erfarenheter och tydliga kundfokus kommer han att bli en verklig tillgång för vår ledningsgrupp, säger Joachim Drees, koncernchef för MAN Truck & Bus AG.

– Vi har inom MAN börjat genomföra viktiga förändringar och vidgar vår verksamhet från att vara enbart en nyttofordonstillverkare till att bli leverantörer av intelligenta och hållbara transportlösningar.

Göran Nyberg tar över efter Heinz-Jürgen Löw som i början av året fick ansvaret för försöäljning och marknadsföring vid Volkswagen Commercial Vehicles.

Andreas Renschler, styrelseordförande för MAN Truck & Bus samt vd för Volkswagen Truck & Bus GmbH, lyfter också fram den förändring som koncernen har inlett.

– Vi avser att förändra Volkswagen Bus & Truck Group, där MAN ingår, till en global ledare i transportnäringen. Med sin internationella expertis kommer Göran Nyberg att bidra till att driva den här förändringen framåt hos MAN, säger Renschler.

MAN Truck & Bus har sitt huvudkontor i München.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)