Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratis busskort ska locka till bostadsköp

Argument för att köpa bostadsrätt.

Avmattningen och nergången på bostadsmarknaden får byggföretagen att ta till nya grepp för att finna köpare till nybyggda bostadsrättslägenheter. Byggföretaget Skanska lockar med fria buss- och tunnelbaneresor för den som köper en lägenhet i nybyggnadsområdet Rissne i Sundbyberg i nordvästra Storstockholm, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm.

Där har bostäderna under de senaste månaderna blivit allt svårare att sälja. Gratis kort i kollektivtrafiken och befrielse från månadsavgiften ska locka fler köpare, hoppas man på Skanska. Båda förmånerna ska gälla under två år.

– Vi har de sista 20 procenten av lägenheterna kvar att sälja. Därför har vi valt att göra ett erbjudande för de sista lägenheterna som vi har, säger Magnus Lambertsson som är försäljnings- och marknadschef på Skanska till SR Stockholm.

Det senaste året har bostadsrättspriserna backat med 9 procent i Stockholm.

Boverket räknar med att produktionen av bostadsrätter väntas sjunka med upp till 25 procent under året.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)