Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Spyende resenärer kan ge inställda nattbussar

En riktig pizza, inte en sådan som är vanlig på nattbussarna mellan Jönköping och Nässjö.

Jönköpings Länstrafik, JLT, överväger att ställa in natturerna på busslinje 119 från Jönköping till Nässjö. Anledningen är ett återkommande problem med att resenärer spyr ner bussarna, skriver Smålands-Tidningen.Under en tid har det varit problem med människor som spyr ner bussarna. För några år sedan ställde JLT in natturerna på linjen av samma anledning och nu kan det bli aktuellt igen.

– Det har varit problem med att folk är onyktra till och från. Det blir en förfärlig miljö på bussen. Chaufförer har larmat att det är bedrövligt att köra och nu är måttet rågat, säger Erik Andersson, kollektivtrafikstrateg på JLT till Smålands-Tidningen.

– Det har blivit en hopplös miljö för chaufförerna och ingen vill köra turerna. Förare sjukanmäler sig samma dag och det blir svårt att få fram folk som kan köra. Chaufförer har fått sanera bussarna och i vissa fall har det inte gått att använda dem för den kommande veckan.

Däremot har det inte förekommit särskilt mycket hot på nattbussarna, säger Erik Andersson.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)