Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt slag mot bussturismen i Stockholm – Slottsbacken stängs med en dags varsel

Slottsbacken i Stockholm. Förbjuden för turistbussar och andra tunga fordon från och med den 12 juni. Foto: Ulo Maasing.

Bussturismen i Stockholm, hundratusentals kryssningsresenärer inräknade, drabbas på tisdagen den 12 juni av ett nytt slag. Då stängs nämligen Slottsbacken i Stockholm för trafik med tunga fordon. Avstängningen gäller fram till senhösten.

Anledningen är renoveringsarbeten på ett monument.

Bussar hänvisas till att släppa av sina passagerare på Skeppsbron längs med Slottet på den plats där det tidigare funnits en bussparkering. Parkering av bussar hänvisas till Slottskajen som kan nås via Munkbroleden.

Information om avstängningen kom till Stockholms läns Bussbranschförening under måndagen från föreningens särskilde kontaktperson för bussfrågor vid Trafikkontoret i Stockholms stad, Lars-Göran Jansson. Han hade själv fått informationen under måndagen, alltså dagen innan avstängningen ska träda i kraft.

– Urdåligt att ett sådant här arbete måste göras under brinnande högsäsong för turistnäringen och att arbetet görs så att Slottsbacken måste stängas av för tung trafik. Och informationen lämnas en dag innan avstängningen, kommenterar Göran Forssén, sekreterare i Stockholms läns Bussbranschförening.

Han avser att skriva till Trafikkontoret för att ta upp frågan.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

1 kommentar »

  1. Intressant är att det inte är möjligt att nå Slottskajens bussparkering från Slottsbacken eller Skeppsbron…..

    Efter spårviddshindret i södra delen av Skeppsbron är det nämligen endast vänstersväng tillåten – mot Slussen.

    Ska man nå Munkbroleden och Slottskajen måste man (om man vill vara laglydig) köra via Slussen-Södertunneln-Medborgarplatsen-Södertunneln-Slussen-Munkbroleden.
    Sedan behöver man nog ingen parkering…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)