Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus från Stockholm i svår olycka

Olycksbussen fotograferad på Cityterminalen i Stockholm tidigare i sommar. Arkivbild: Ulo Maasing.

En av expressbussföretaget FlixBus´ expressbussar från Stockholm till Berlin råkade på fredagsmorgonen ut för en svår olycka mellan Linstow och Malchow på motorvägen A19 i norra Tyskland. Enligt uppgifter i Norddeutsche Rundfunk, som också har en video från olyckan, skadades 16 av bussens passagerare, varav 8 svårt.  Bussen var på väg från Stockholm till Berlin via Köpenhamn och ägdes av det tyska bussföretaget Umbrella som kör för FlixBus.

Ombord fanns 61 passagerare och två förare. Enligt uppgift kommer passagerarna från 22  länder. Enligt UD är flera av de skadade svenskar.

Av hittills oklar orsak gick den dubbeldäckade Setrabussen av vägen på höger sida och la sig sedan på sidan. Inga andra fordon var inblandade i olyckan som inträffade efter klockan 6 på fredagsmorgonen.

Bussen lämnade Stockholm på torsdagen och skulle anlända till Berlin fredag förmiddag. Olycksbussen tillhör det tyska bussföretaget Umbrella som också finns i Tjeckien. Enligt polisen är bussföraren inte en av de svårt skadade. Polisen uppger också att alkohol inte har spelat in på olyckan. Utandningsprov på den tjeckiske bussföraren visade 0,0 promille alkohol.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)