Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt halvår för MAN

MAN Truck & Bus redovisar ett starkt första halvår i år. Foto: MAN.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN Truck & Bus redovisar ett starkt första halvår i år. Orderingången mätt i antalet beställda enheter ökade med hela 27 procent jämfört med första halvåret 2016. I pengar ökade orderingången från 5 733 miljoner euro (59,9 miljarder SEK) under första halvåret förra året till 6 604 miljoner euro (69 miljarder SEK) samma tid i år. Som vanligt är det lastbilarna som dominerar siffrorna.

Bussverksamheten inom MAN (MAN och Neoplan bussar) ökade orderingången under det första halvåret till 4 420 bussar från 3 608 bussar de första sex månaderna förra året. I pengar ökade orderingången med sexton procent, från 966 miljoner euro (10,1 miljarder SEK) till 1 123 miljoner euro (11,5 miljarder SEK).

Företaget förklarar ökningen främst med en positiv utveckling bland annat i Saudiarabien, Singapore och Polen.

Omsättningen i bussverksamheten ökade till 802 miljoner euro (8,4 miljarder SEK) från 737 miljoner euro (7,7 miljarder SEK), vilket motsvarar en ökning på 24 procent. Ökningen är i första hand beroende på försäljningen i Singapore, Polen och Israel.

På den europeiska bussmarknaden hade MAN 14,4 procents marknadsandel, upp från 13,1 procent samma tid i fjol.

Rörelseresultatet för bussarna blev 285 miljoner euro mot 269 miljoner euro under det första halvåret förra året, samtidigt som rörelsemarginalen sjönk från 5,6 till 5,5 procent.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)