Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strejkhot mot Strömmabolag

Strejkhotad sightseeingbåt. Foto: WoCo.

Strömmas verksamhet i Köpenhamn hotas av strejk från torsdag i nästa vecka, alltså den 23 augusti. Det är det danska fackförbundet HK som på tisdagen varslade om strejk, dels på Strömmas hop-on, hop-off-bussar, dels på företagets kanalbåtar Canal Tours. Samtidigt har tre andra danska fackliga organisationer, 3F, Dansk Metal och Serviceförbundet varslat om sympatistrejk från den 30 augusti i de båda verksamheterna.

Enligt HK har man sedan i februari försökt få till ett avtal för de omkring 100 guiderna på Canal Tours 17 båtar och de 20 hop-on, hop-off-bussarna. Många av guiderna är organiserade i HK, medan övriga anställda är organiserade i de tre fackförbund som varslat om sympatistrejk.

Enligt HK kräver de anställda bland annat toalettpauser mellan turerna, tillgång till dricksvatten under arbetstid och en sjätte semestervecka.

Strömmas danske vd Mads V Olsen säger till Standby.dk att han tillbakavisar påstående om att medarbetarn på båtarna inte har tillgång till dricksvatten eller har möjlighet till toalettbesök mellan turerna.

Strömmas sightseeingverksamhet i Köpenhamn har årligen omkring en miljon gäster.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)