Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus växte med 50 procent i Europa

Resandet med FlixBus´expressbussar i Europa ökade i sommar med 50 procent. Foto: Ulo Maasing.

Expressbussjätten FlixBus ökade antalet resenärer på sina linjer i Europa under sommarmånaderna juni – augusti med i genomsnitt 50 procent. I Sverige, där företaget är relativt nyetablerat, mer än tredubblades passagerarantalet. Populäraste destinationer med FlixBus var under sommaren Berlin, Paris, München, Hamburg, Prag, Frankfurt, Wien, Amsterdam, Rom och Milano uppger företaget.

I en rad länder fördubblades antalet resenärer med FlixBus: Belgien, Bosnien och Hercegovina, Kroatien, Tjeckien, Ungern och Spanien. I Portugal ökade resorna med FlixBus så att man i sommar hade fem gånger så många passagerare som förra sommaren. Polen och Rumänien hade ännu större ökningar.

FlixBus grundades i Tyskland och har på fem år etablerat sig som Europas största expressbussoperatör. Företagets linjenät sträcker sig över 28 länder och 2 000 destinationer. FlixBus har transporterat över 100 miljoner passagerare sedan starten 2013. FlixBus startade trafik i Sverige under 2017.

I början av maj förvärvade FlixBus expressbussföretaget Swebus. Den 27:e augusti blev FlixBus och Swebus ett varumärke och resenärerna har omdirigerats från Swebus´ till FlixBus´ hemsida. Under hösten flyttas Swebus verksamhet gradvis över till FlixBus. Samtidigt övergår den operativa verksamheten till svenska busspartners som erbjuder anställningar till Swebuschaufförer och tar över fordon från Swebus.

– Vi ser stora tillväxtmöjligheter i den svenska marknaden och siktar på att göra bussresor inte bara prisvärda och bekväma, utan att förnya och modernisera hela reseupplevelsen, berättar Jelena Jovanovic presschef för FlixBus Sverige.

FlixBus samarbetar för närvarande med 300 busspartners i hela Europa av vilka många är mindre, familjeägda bolag.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)