Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Alla tiders turistrekord i Stockholm

Solnergång över Riddarfjärden och Kungsholmen i Stockholm i juli . Då slogs alla tiders turistrekord i huvudstaden. Foto: Ulo Maasing.

Aldrig tidigare har så många gästnätter uppmätts under en månad i Stockholm som under juli. Under månaden uppgick antalet kommersiella gästnätter i Stockholms län till drygt 1,7 miljoner. Inte bara antalet gästnätter blev rekordstort under månaden. Andelen internationella besök var dessutom större än någonsin, rapporterar Visit Stockholm.

Under juli 2018 var ökade de internationella gästnätterna i Stockholm med 12 procent. Under samma månad ökade de svenska gästnätterna med 4 procent. Sammantaget ökade de kommersiella gästnätterna med 7 procent under juli månad i år jämfört med samma månad förra året.

– Allt fler besökare väljer Stockholm vilket är positivt då det innebär nya arbetstillfällen och stärker Stockholms attraktionskraft i flera avseenden. Utbudet för stockholmarna berikas också av att Stockholm håller hög internationell standard och utvecklas som besöksdestination, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm.

För de europeiska länderna exklusive Norden ökade antalet gästnätter med +8 procent, flest övernattningar stod den tyska marknaden för (+18%). Ännu snabbare växer gästnätterna för icke-europeiska länder, +14 procent. USA är den marknad som stod för flest gästnätter utanför Europa. Övriga långväga marknader som utvecklas starkt är bland andra Kina (+8%) och Indien (+17%).

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)