Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Redan succé för Persontrafikmässan

Dan Ågren, projektledare för Persontrafik 2018, kan glädja sig åt en utsåld mässa och ett stort intresse för arrangemangen i samband med mässan. Foto: Ulo Maasing.

Den 22 – 24 oktober äger Persontrafikmässan rum i Stockholm. Redan nu pekar allt mot en succé för mässan om man utgår från förhandsintresset. själva utställningen är utsåld, långt över 900 seminariebiljetter är sålda och branschfesten är utsåld – även om arrangörerna söker en lösning för att kunna ta emot fler.

– Det har aldrig hänt tidigare att branschfesten har varit utsåld så långt i förväg. Nu försöker vi hitta en möjlighet att kunna ta emot fler besökare. När det gäller seminarierna kan vi definitivt ta emot fler till de över 100 programpunkterna, säger Persontrafiks projektledare Dan Ågren till bussmagasinet.se.

Åtminstone delvis beror det stora intresset för Persontrafik 2018 på att arrangemanget i år har ett starkare nordiskt fokus än vanligt. Såväl det Nordiska Lokaltrafikmötet som InformNorden äger rum samtidigt på Stockholmsmässan i Älvsjö. InformNorden är inriktat på IT-frågor inom kollektivtrafiken och Nordiskt Lokaltrafikmöte är ett arrangemang främst för trafikhuvudmän och kollektivtrafikpolitiker från de nordiska länderna. Dessutom håller SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) sina färdtjänstdagar och skolskjutsdagar i samverkan med Persontrafik 2018.

– Självklart är jag nöjd med det stora intresset för Persontrafik 2018. Det visar att det arbete som vi tillsammans med branschorganisationerna inledde 2010 för att samla hela kollektivtrafikbranschen är helt rätt, säger Dan Ågren.

Själva utställningen har ca 175 utställare, medutställare inräknade, på 10 000 kvadratmeter utställningsyta. Dan Ågren räknar med cirka 5 – 6 000 under de tre dagar som Persontrafik äger rum.

– Det är ett enormt tillfälle att hitta goda exempel, skaffa sig nya kunskaper och etablera kontakter med kollegor, såväl inom som utom Sverige. Och missa inte mingelkvällen på måndagen då allt fler utställare har egna aktiviteter.

Mer om Persontrafik 2018 finns på mässans hemsida som du hittar här.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)