Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för stor taxikoncern

Murat Yigit blir ny vd och koncernchef för Taxi Stockholmkoncernen. Foto: Erland Jacobsen/Taxi Stockholm.

Taxi Stockholm-koncernen har rekryterat ny vd. Det är Murat Yigit som den 1 november tillträder som vd och koncernchef i Taxi Stockholm, där även bolagen Sveataxi Skåne, Svea Taxi Norrbotten, Taxi Värmdö och Taxi Ekerö ingår. Enligt företaget förbereder sig bolagen i koncernen för en intensiv period av utveckling och väljer därför att rekrytera en VD och koncernchef ”med tung teknisk såväl som strategisk kompetens”.

Styrelsen för Taxi Stockholm framhåller att Murat Yigit har stor erfarenhet som både rådgivare och i ledande roller till verksamheter som står i skiften i branscher som bank, finans, fastighet och media. Han kommer närmast från företaget HiQ. I sin roll som verksamhetskonsult har han rört sig gränslandet mellan människa, teknik och affär. Rekryteringen är en spegling av den väg koncernen Taxi Stockholm slagit in på, skriver styrelsen.

– Vi ska säkra koncernens utveckling i Stockholms såväl som i övriga delar av landet och vi har snart lagt färdigt grunden för vår tekniska plattform och ser fram emot att ta långt större språng framöver, säger Dimitrios Nikopoulos, styrelseordförande i Taxi Stockholm.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)