Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norrtälje nobbar Samtrans

Nobinaägda Samtrans får inte förlängt i Norrtälje. Foto: Patrik Nylén/Wikimedia Commons.

Norrtälje kommun har beslutat sig för att inte förlänga sitt kontrakt med färdtjänstbolaget Samtrans när det går ut den 30 juni nästa år, skriver Norrtelje Tidning. Anledningen är bristande punktlighet vid lämning och hämtning av resenärer. Samtrans förvärvades nyligen av landets största bussoperatör, Nobina.

Under hösten har det hänt vid ett flertal tillfällen att funktionsnedsatta har missat skolan eller blivit skjutsade till fel platser av Samtrans. För knappt en månad sedan begärde kommunen vid ett krismöte med företaget att man skulle ta till drastiska åtgärder för att få trafiken att fungera, men det har inte blivit tillräckligt mycket bättre.

– Efter uppföljningen såg vi att det fortfarande fanns brister kvar, säger Catharina Johansson, beställarchef på Kommunalförbundet för sjukvård och omsorg, KSON, som ansvarar för att Norrtäljes invånare får sjukvård och omsorg.

Samtrans säger sig respektera Norrtäljes beslut och lovat att man ska göra vad man kan för att trafiken ska fungera bra under resten av avtalstiden.

– Vårt fokus ligger på att förändra, förbättra och hitta en bra samverkansform tillsammans med Norrtälje kommun och KSON. Det kommer vi att jobba för ända fram fram till dess att avtalet löper ut, säger Erika Wegener, kommunikationschef vid Samtrans till Norrtelje Tidning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)