Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt Volvomuseum planeras i Göteborg

Volvo planerar att flytta sitt museum till centrala Götreborg och där skapa ett upplevelsecentrum. Foto: Volvo.

Volvomuseet i Arendal på Hisingen kan komma att flytta till centrala Göteborg omvandlas till ett upplevelsecentrum. Just nu utreder Volvo Cars och Volvokoncernen möjligheterna till en sådan flytt. Möjligen kommer anläggningen att ligga på Lisebergsområdet.

– Det här handlar om att öppna upp Volvo, så att fler kan ta del av vår industrihistoria, våra fordon och betydelsen av Volvo för staden Göteborg, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Ett första steg är att tillsammans med nöjesparken Liseberg se över möjligheterna att placera fastigheten i anslutning till Lisebergsområdet.

– Ett upplevelsecentrum i vår hemstad stärker vår ställning som innovativa bolag som sätter människan i centrum, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef Volvo.

I Volvokoncernen ingår bland annat Volvo Lastvagnar, Volvo Bussar, Volvo Penta och Volvo Construction Equipment.

Med grannar som Liseberg, Universeum och Svenska Mässan är ambitionen att ytterligare stärka stadens evenemangsstråk.

– Med ambitionen om att skapa en modern, internationell Volvoupplevelse, och i synergi med Lisebergs centrala läge och expansion, kan satsningen dra hundratusentals fler gäster till evenemangsstråket, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Volvo Museum finns till för att bevara Volvos historia och göra den tillgänglig för allmänheten. Det drivs gemensamt av Volvo Car Group och Volvokoncernen.

Taggat som:

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)