Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nordiskt bussfolk möttes på Island

Nordiskt bussfolk i möte på Island: Torstein Clausen Jystad, Anna Grönlund, Jon Stordrange, Michael Nielsen, Lars Annerberg, Henri Aaslav-Kaasik och Gunnar Valur Sveinsson. Foto: Sveriges Bussföretag.

Företrädare för de nordiska och estniska branschorganisationerna för bussbranschen möttes den 21 – 22 november på Island för att diskutera aktuella frågor. På mötet tog man upp läget för branschen respektive land, EU:s Vägtransportpaket, den svenska bussbranschens arbete med framtidsprojektet Bussbranschen 2030 med mera.

– Det är värdefullt att få goda exempel och perspektiv från våra nordiska kollegor. Eftersom mycket är lika i våra länder kan vi nyttja andras goda exempel. Det finns också förvånansvärt mycket som är olika, trots att vi är grannar, säger Anna Grönlund, vice vd och branschchef i Sveriges Bussföretag.

Från Sverige deltog även Lars Annerberg..

– För oss i Sveriges Bussföretag är de regelbundna kontakterna med kollegorna viktiga eftersom det ger oss möjlighet att snabbt hämta kunskap och fakta kring busstrafik och villkor i de olika länderna, kunskap som kan vara kritisk framförallt för de av våra medlemsföretag som kör turist- och beställningstrafik i grannländerna.

Den isländska kollektivtrafiken utgörs uteslutande av busstrafik.Utbudet är koncentrerad till Reykjavik med omnejd, även om det finns linjer som trafikerar resten av landet. Turismen utgör 8–10 procent av landets BNP och bussturismen utgör en stor del av bussföretagens verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)