Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rolfs Flyg & Buss: ”Aktiva semesterresor ökar starkt”

En nyhet från Rolfs Flyg & Buss är cykelresor till Flandern. Foto: Anadman Bvba.

Cykel- och vandringsresor är ett segment som ökar. Mer än var tionde resa, tolv procent, i den nya katalogen från Rolfs Flyg & Buss är en sådan resa, rapporterar företaget i samband med att man nu släpper sin resekatalog för 2019. Rolfs Flyg & Buss är landets största gruppresearrangör med cirka 110 000 resenärer årligen.

Företagets statistik visar att svenskarna oftare söker sig till resor med fokus på vandring, cykelturer och andra aktiviteter. I årets katalog från Rolfs Flyg & Buss finns bland annat 44 olika vandrings- och cykelresor, och företagets vd Emanuel Karlsson ser en tydlig trend.

– Vi ser att det bara blir mer och mer populärt att aktivera sig på resan, och det märks tydligt i vår katalog där segmentet har fått ta väldigt stor plats, säger han.

Av företagets cirka 110 000 resenärer valde över 4 000 resenärer en cykel- eller vandringsresa under 2018. Nästa år tror företaget på en större siffra. Katalogen på över 400 sidor utgörs till tolv procent av vandrings- och cykelresor.

– Aktiva resor har alltid varit populärt, men den senaste tiden har intresset närmast exploderat. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda ett så stort urval av resmål som präglas av rörelse, säger Emanuel Karlsson.

Antalet avgångar på resor med vandrings- eller cykeltema har ökat med över 40% sedan förra året, med Italien och Spanien som de två mest populära länderna att resa till.

Bland de mest populära resmålen bland de aktiva resorna återfinns bland annat klassiska resmål som vandring i Dolomiterna och Pilgrimsleden i Spanien och Portugal, men även nyheter som vandring i Slovenien och Lofoten. Det mest populära resmålet med tema vandring är Toscanakusten, som var företagets stora nyhet under 2018.

Emanuel Karlsson tror att orsaken till det ökade intresset av aktiva resor beror på kombinationen av träning och upplevelse.

– Regelrätta träningsresor lämnar sällan utrymme för avkoppling och upplevelse, men vandring och cykling i spektakulära miljöer blandar nytta med nöje på ett sätt som tilltalar en större mängd resenärer, kommenterar han.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)