Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussjätte lämnar USA

På väg ut. Den brittiska buss- och spårtrafikjätten Stagecoach säljer sin nordamerikanska verksamhet. Bland annat har man kört expressbussar under namnet megabus.com. Foto: Ulo Maasing.

Den brittiska persontrafikjätten Stagecoach lämnar USA och säljer verksamheten där till investmentbolaget Variant Equity. för 271,4 miljoner dollar, drygt 2,4 miljarder SEK. Stagecoach gick in på den nordamerikanska marknaden för ungefär 20 år sedan då man köpte bussföretaget Coach USA. Stagecoach har steg för steg gjort sig av med verksamheter i andra länder och kommer nu att fokusera på sin brittiska hemmamarknad där man har en omfattande buss- och tågtrafik.

Genom Coach USA har Stagecoach mer än 2 000 bussar och 4 500 medarbetare i USA. Företaget kör bland annat lokal trafik, beställningstrafik, sightseeing, flygbussar och långväga busstrafik via Megabus.com som man startade våren 2006.

Under det senaste räkenskapsåret, fram till 28 april 2018, redovisade Stagecoach´ nordamerikanska verksamhet en omsättning på 630 miljoner dollar (5,64 miljarder SEK), ett rörelseresultat på 28,1 miljoner dollar (251 miljoner SEK) och en vinst före skatt på 23,8 miljoner dollar (213 miljoner SEK).

Vinsten från försäljningen ska användas till att minska Stagecoach´ skuldportfölj.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)