Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus först med Apple Pay

Expressbussföretaget FlixBus är först på marknaden med betalningar med Apple Pay. Foto:; Ulo Maasing.

Expressbussföretaget FlixBus är först på marknaden med möjlighet för kunderna att betala biljetten med Apple Pay i sin app istället för att krångla med betalkort vid biljettköpet. I Sverige finns den nya tjänsten tillgänglig för kunder hos Nordea och American Express och som har en mobiltelefon eller surfplatta med iOS.

iOS användare kommer framöver att ha alternativet ”Betala med Apple Pay” i kassan, vilket medför enklare, säkrare och snabbare mobilbetalningar.

Säkerhetsinställningar är kärnan i Apple Pay och kundens kortnummer sparas inte av Apple eller på den mobila enheten som används. Användaren får istället en unik digital ”token” eller polett som kopplas till varje specifik enhet i Secure Element.

Dessutom blir det extra tryggt med de nya säkerhetsfunktionerna, exempelvis ansiktsigenkänning som verifierar kundens identitet innan biljettköpet. Med Apple Pay skickas köparens kortnummer och identitet inte ut till biljettbutiken. Betalningen sker smidigt, tryggt och endast med några få klick.

– Vi hoppas att ännu fler svenska banker kommer att erbjuda tjänsten i framtiden, säger Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige.

Apple Pay är kompatibelt med iPhone SE, iPhone 6 (och senare modeller), iPad Pro, iPad (5e generationen och senare modeller), Apple Air 2, iPad Mini 3 (och senare modeller) samt Apple Watch. Det går även att använda Apple Pay i Safari på samtliga Mac introducerade fr.o.m. 2012 som använder macOS Sierra, och sedan bekräfta betalningen i iPhone, iWatch eller i MacBook Pro.

– Med FlixBus-appen kommer nu våra användare att se alternativet ”Betala med Apple Pay” i kassan, vilket gör att de kan köpa biljett med endast några få klick då transaktionsdetaljerna sparas i användarens Apple Wallet app, säger Daniel Krauss, medgrundare och IT-chef för FlixMobility, FlixBus´ moderföretag.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)