Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria bussresor i Växjö under julveckan

Växjö bjuder på fria bussresor under julveckan för att avlasta centrum från biltrafik. Foto: Länstrafiken Kronoberg.

Det blir gratis att åka med stadsbussarna i Växjö under julveckan, från den 17 till och med den 23 december. Växjö kommun vill på det sättet öka tillgänglighet och framkomlighet i centrum under veckan.

De fria bussresorna är en unik företeelse för i år och resenärerna behöver inte använda något busskort för att resa med bussarna, utan det är bara att kliva på. Man behöver inte heller vara folkbokförd i Växjö för att resa avgiftsfritt. Resorna gäller dygnet runt och det finns ingen begränsning i antalet resor för denna period.

– Växjö är inne i en expansiv fas när det gäller ombyggnationer. Vi är medvetna om att det är tufft att ta sig fram och att tillgängligheten är något ansatt. Dessutom är handeln en viktig del i Växjö och något vi vill främja också, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

– Det finns de som vill ta sig in till stan i Växjö som inte kan eller har möjlighet att åka buss. Vår satsning med avgiftsfri bussvecka kommer därför gynna de som måste ta bilen, då vår förhoppning är att så många som möjligt som kan faktiskt åker buss under den veckan och således öppnar upp för mindre biltrafik på vägarna.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)