Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klartext Bussbokning byter ägare

Malmöföretaget Sindas Informationssystem, som och levererar Klartext bussbokning , har bytt ägare. Systemet används av cirka 120 svenska bussföretag. Bild: Sindas.

IT-företaget Sindas Informationssystem i Malmö, där bland annat Klartext Bussbokning ingår, har bytt ägare. Företaget har förvärvats av Stockholmsföretaget Transiro. Sindas har varit verksamt i över 30 år och är idag ledande i Sverige på produkter för IT-ledningssystem för bussbolag samt en av fem aktörer i Sverige som levererar ett komplett affärssystem till fackhandeln för färg, bygg, järn och hobby.

Klartext bussbokning är idag det klart största IT-systemet i Sverige när det gäller operativ bussplanering och har omkring 120 bussbolag som kunder. Enligt Transiro är Klartext bussbokning huvudanledning till att man förvärvat Sindas eftersom man ser stora möjligheter till synergivinster.

– Det gav oss möjligheten att snabbt köpa oss till den marknadsledande positionen och att kunna bygga en produktplattform som kan attrahera både små och stora bussbolag. Vi har redan Bergkvarabuss som kund med över 1 000 fordon i hela Sverige, Köpenhamn och Hamburg, skriver Transiros vd Johan Eriksson i en kommentar i Transiros årsredovisning på måndagen.

Förutom Klartext bussbokning har Sindas i sin produktportfölj även affärssystemet Kassanova som är speciellt utvecklat för företag med ett stort antal artiklar till försäljning.

– Jag är också mycket glad att Sindas VD, Fredrik Schön, tidigt i processen ställde sig positiv till affären och såg stor potential att med hjälp av Transiros bas kunna accelerera försäljningen, inte bara i Sverige utan även till våra nordiska grannar och till Sydostasien där Transiro är verksamt, skriver Johan Eriksson.

Transiro har under 2018 tagit hem flera order från Asien, bland annat med en av sydostasiens största bussterminaler, Pulo Gebang i Jakarta och från Manillas internationella flygplats. Företaget har under året också etablerat ett nytt affärsområde i samband med lanseringen av ett nytt system för taxiverksamhet.

Förvärvet av Sindas blev klart i december.

Transiro, med kontor i Stockholm, grundades 2016 men har sina rötter längre bak i tiden. Företaget erbjuder branschanpassade produkter för orderhantering av transporter. Bland dessa finns orderhantering av bussar och busstrafik, inklusive fakturering och mobilapplikationer. Sedan tidigare finns bland Transiros kunder Bussakuten, Nobina och Arlanda Express.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)