Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskt biljettsystem breder ut sig i Polen

Svenska Infospreads system med mobilbiljetter finns nu i 20 polska städer. Bild: Infospread..

Det svenska IT-företaget Infospread, vars biljettsystem används i kollektivtrafiken i en stor del av Sverige, breder ut sig i Polen. Sedan måndagen kan människor som reser kollektivt i den polska storstaden Lodz köpa periodbiljetter i i Infospreads mobila biljettsystem som i Polen heter Zbiletem. Sedan i fjol har resenärer i staden kunnat köpa enkelbiljetter för resor i staden via mobilen.

Nu kan stadens invånare köpa 30- och 90-dagars biljetter för kollektivtrafik i Łódź och grannstäderna Zgierz och Pabianice.

Zbiletem erbjuder mobilbiletter till kollektivtrafiken i 20 städer i Polen. Senaste utökningen är ett stort kliv framåt.

– Lodz är en stad i Göteborgs storlek. Vi har haft ett lyckat år med enkelbiljettsförsäljning och startar nu även försäljning av pendlarbiljetter. Jag tror på en starkt ökad försäljning i systemet, säger Stefan Johansson, VD för Infospread Euro AB.

Biljettjänstens enkelhet har fått medial uppmärksamhet i Polen. Biljetten köps via webben och distribueras till resenärens mobiltelefon. Den innehåller en animation för visuell kontroll och en QR-kod för maskinell validering. För att möjliggöra resor även utan mobiltelefon är biljetten knuten till resenärens personnummer. Det personliga ID-kortet räcker som färdbevis.

Infospreads biljettsystem finns nu i 20 polska städer och 14 regioner i Sverige. Företaget har sitt huvudkontor i Jönköping.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)