Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Virtuell verklighet kortar expressbussresan

FlixBus i USA testar att korta bussresan genom att erbjuda resenärerna VR-glasögon med förinstallerade spel. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus, som sedan i fjol även kör ett växande linjenät i USA, erbjuder nu passagerare på vissa av linjerna där att uppleva en virtuell verklighet under bussresan. Det är enligt FlixBus världens första satsning på VR i långfärdsbussar. Passagerare på linjer mellan Las Vegas och Tucson, Phoenix, Los Angeles och San Diego kan låna VR-glasögon med ett 50-tal virtuella spel och resupplevelser.

Bussresan kan kännas kortare med VR-glasögon som ger resenären en möjlighet att uppleva en virtuell värld med spel och upplevelser. FlixBus samarbetar i USA med Pico Interactive för glasögonen och Inflight VR för de spel m m som är förinstallerade.

De spel som är förinstallerade i VR-glasögonen är relativt enkla att spela, exempelvis schack och basketball.

Än så länge handlar det om ett försök på tre månader, men om resultatet är lyckat kan VR-glasögon introduceras även på andra FlixBuslinjer. Tidigare försök med VR-glasögon i Spanien och Frankrike har varit framgångsrika.

På de linjer där FlixBus testar tekniken behöver passagerarna inte betala något extra för VR-glasögonen. Tjänsten ingår i priset om man reserverar vissa sittplatser i bussen. Och bruksanvisning ingår.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)