Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus expanderar i öst och väst

Siktar på Moskva och Texas. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus fortsätter att etablera sig på nya marknader och i nya länder. Samtidigt som företaget utökar sin närvaro i USA siktar FlixBus nu in sig även på den ryska marknaden och håller på att bygga upp ett kontor i Moskva. Sedan mitten av januari rekryterar företaget medarbetare till det nya kontoret.

FlixBus´ medgrundare och vd André Schwämmlein bekräftar planerna enligt den tyska nyhetsbyrån DPA.

– Vi befinner oss i en tidig fas av uppbyggnaden av en verksamhet i Ryssland. Ett litet team är redan på plats i Moskva och förbereder vårt inträde på marknaden, säger han till DPA.

FlixBus siktar på att etablera ett nätverk av linjer med ett nav i Moskva och använda sig av samma affärsmodell med partnerföretag som i västra Europa och Sverige.

–Tillsammans med regionala bussföretag vill vi utveckla ett expressbussnät med hög kvalitet i Ryssland. Många bussföretag har visat stort intresse för våra idéer, förklarade Schwämmlein för den ryska affärstidningen Kommersant.

Parallellt med att FlixBus nu börjar etablera sig i Ryssland utökar man sin verksamhet i USA. I maj förra året startade företaget expressbusstrafik i västra USA. Nu står den amerikanska ostkusten med New York på tur, likaså Texas. FlixBus planerar att i år ha åtminstone 100 bussar i trafik i USA.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)