Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Guldbuss till Resemakar´n väst

Erik Dahlbom, Resemakar´n Väst tog emot årets guldbuss tillsammans med sin fru Anneli. Foto: UIo Maasing.

Erik Dahlbom från Resemakar´n väst fick på torsdagen ta emot Guldbussen när RK Travel Group hade sin årliga Turmässa i Göteborg. Priset instiftades förra året av grossistföretaget RK Travel Group och delas ut till en person i bussresebranschen som har utmärkt sig extra. Juryn har bestått av samtliga säljare på RK och prisutdelare var Göran Grell, vd för RK Travel Group.

Erik Dahlbom, nyvald vice ordförande i Svenska Turistbussföretagen tog emot priset tillsammans med sin fru Anneli Dahlbom, även hon engagerad i Resemakar´n väst.

Erik Dahlbom grundade företaget när han var 20 år och är alltjämt dess vd och ägare.

Välkände veteranen Lennart Carlsson fick hederspris för sina mångåriga insatser för bussresebranschen. Foto: Ulo Maasing.

– Turistbussen har en för blygsam ställning och det vill vi ändra på. Att åka turistbuss är ett överlägset sätt att resa miljövänligt och socialt då du delar dina upplevelser med andra, säger vd Göran Grell.

– Turistbussbranschen fortsätter att växa och är en så stor del av resebranschen. Att turistbussen inte ens finns med på resebranschens Grand Travel Award gör mig heligt förbannad. Nu ändrar vi på det och delar för andra året ut årets Guldbuss, fortsätter Grell.

Syftet med priset är att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra.

Fjolårets pris gick till Kjetils Bussreiser i Norge.

RK Travel Groups hederspris gick i år till en av de mest välkända och erfarna profilerna i svensk bussresenäring, Lennart Carlsson. 89 år gammal är han fortfarande aktiv, även om han har varvat ner under de senaste åren. Och blicken är lika spjuveraktig som någonsin.

Taggat som:

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)