Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt år för MAN:s bussdivision

MAN hade en stark orderingång 2018. Bilden visar MAN Lion´s City electric. Foto: MAN.

2018 blev ett starkt år för bussdivisionen inom MAN Truck & Bus. Inom bussdivisionen finns MAN och Neoplan bussar. Orderingången 2018 blev den största i företagets historia med 8 310 beställda enheter. Försäljningen uppgick till 7 204 enheter, den näst högsta siffran i företagets historia och den högsta sedan finanskrisen 2008.

– Under de senaste åren har vi utvecklat bussverksamheten inom MAN-koncernen från att vara ett problembarn till ett synnerligen framgångsrikt affärsområde. 2018 ökade vi vår marknadsandel i Europa till 14,5 procent, säger Göran Nyberg, ansvarig för försäljning och marknadsföring vid MAN Truck & Bus.

– Med Neoplan Tourliner och MAN Lion´s Coach har vi två toppmodeller i turistbussegmentet. Och vi är också i färd med att framgångsrikt introducera vår nya stadsbussgeneration inom MAN Lion´s City på marknaden, tillägger Rudi Kuchta, chef för bussverksamheten inom MAN.

MAN särredovisar inte lönsamheten i bussverksamheten. MAN Truck & Bus ökade omsättningen i fjol till 12,1 miljarder euro från 11,1 miljarder år 2017, det vill säga cirka 126 respektive 116 miljarder SEK.

Rörelseresultatet minskade dock och blev 332 miljoner euro (cirka 3,5 miljarder SEK) förra året, vilket kan jämföras med 358 miljoner euro (cirka 3,7 miljarder SEK) året innan.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)