Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken prisad för Sveriges bästa resesajt

Skånetrafiken har Sveriges bästa resesajt.

Skånetrafiken har Sveriges bästa resesajt enligt IDG. I samarbete med Webbdagarna utsåg techmedia-, event- och marknadsföringsföretaget IDG på onsdagen Skånetrafiken Skånetrafikens sajt till bästa resesajt i landet i konkurrens med stora aktörer som bland andra SJ och SL. I motiveringen skriver IDG bland annat att Skånetrafiken ”satsar ordentligt på det digitala”.

Under fjolåret och i år har Skånetrafiken infört flera användbara digitala tjänster. Bland dessa finns en helt ny företagssida där det bland annat går att köpa och skicka biljetter till anställda och en webbaserad bokningstjänst för sjukresor som har varit mycket framgångsrik från start.

Senast infördes också ett test av tjänsten ”fordon på karta”. Det är ett sätt att följa sin buss i realtid och bli ”hypnotiserad av att följa med när 171 svänger av på Kungsgatan”, som IDG uttrycker det.

– Vi jobbar hela tiden med att optimera innehållet och utseendet på sajten. Med hjälp av våra kundundersökningsverktyg utvärderar och omvärderar vi kontinuerligt vilka tjänster som används mest och som saknas. Vad som behövas lyftas eller prioriteras bort. Utseendemässigt har det också gjorts förändring. Färgerna och bilderna till exempel bytts ut, kommenterar Skånetrafikens webredaktör Linda Grip.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)