Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo Bussar får jätteorder

Volvo Bussar har fått en stororder på stadsbussar till Perth, Australien. Karosserna kommer från australiensiska Volgren. Foto: Volvo.

Volvo Bussar har fått en order på upp till 900 bussar. Bussarna ska under en tioårsperiod levereras för att gå i trafik i den australiensiska staden Perth. Beställare är kollektivtrafikföretaget PTA (Public Transport Authority of Western Australia). Ordern är Volvos hittills största när det gäller busschassier i Australien. Volgren Australia står för karosseringen.

Ordern har ett värde på 274 miljoner australiensiska dollar (cirka 1,8 miljarder SEK) för den första femårsperioden. Ordern ingår i regionens satsning på sin bussflotta där man byter ut äldre bussar mot nya. Volvo är huvudentreprenör i affären som är det andra långtidskontraktet mellan Volvo och PTA.

I genomsnitt ska 90 bussar levereras per år under maximalt en tioårsperiod, där kontraktet initialt löper på 5 år, med option på ytterligare 5 år.

Kontraktet omfattar till en början Volvos B8RLE (lågentré) Euro 6 chassier.

– Den senaste ordern visar att Perths kollektivtrafikhuvudman PTA fortsätter att ha stort förtroende för Volvos produkter och vårt team. Det här är en fantastisk möjlighet för oss att fortsätta vårt nära samarbete och att stötta både kunden och bussoperatörerna under minst tio år till, säger Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.

Share Dela

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)