Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina lyfte efter analytikerrapport

Rätt i förhållande till Megtrender.

Aktierna i bussoperatören Nobina lyfte ordentligt på förmiddagen sedan analyshuset Kepler Cheuvreux kommit med en värdering av Nobina. Kepler Cheuvreux inleder sin bevakning av Nobina med köprekommendation till riktkursen 70 kronor och menar att Nobina är helt rätt placerat för att fånga megatrenden i samhället, rapporterar Dagens Industri.

Analysföretaget bedömer att Nobina gynnas av urbaniseringen och globala megatrender som ställer ökade krav på smarta och mer effektiva transportlösningar. Samtidigt står miljöfrågorna i politiskt fokus.

I sin analys skriver Kepler Chevraux att många städer uppmuntrar en ökad kollektivtrafik och minskad privatbilism – och då är bussar en både flexiblare och mer kostnadseffektiv läsning än spårtrafik eftersom bussarna använder befintlig infrastruktur.

Vid lunchtid hade Nobinaaktien stigit med 7,6 procent till 61,85 kronor.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)