Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Strömma expanderar till Berlin med 21 dubbeldäckare

Riksdagshuset i Berlin. I slutet av april etablerar sig Strömma Turism & Sjöfart med 21 dubbeldäckade sightseeingbussar i den tyska huvudstaden. Foto: Ulo Maasing.

Svenska Strömma Turism & Sjöfart, Stromma, ger sig i slutet av månaden in på en ny marknad när man startar sightseeingverksamhet i Berlin. Den 29 april ska 21 nya dubbeldäckare med öppen övervåning ta upp konkurrensen med de befintliga sightseeingbussarna i den tyska huvudstaden.

– Det är mycket spännande att gå in som sightseeingföretag i en av världens mest intressanta städer för turister. Med våra nya bussar med Euro 6-motorer är vi också stolt att bidra till en förbättrad luftkvalitet i den växande turistnäringen i Berlin, säger Strommas vd Jan Larsén.

Strommas historia går ända tillbaka till år 1809. Idag är Stromma verksamt på femton destinationer.

I Berlin kommer man också att erbjuda kombinationsbiljetter med ett av de rederier som kör sightseeingbåtar i Berlin, Reederei Riedel som har en flotta på femton båtar. På både bussar och båtar kan man färdas med en hop-on-hop-offbiljett.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)