Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med storaffär mellan FlixBus och Transdev

Transdevägda expressbussföretaget Isilines, som kör i Frankrike, tas över av FlixBus, liksom europeiska Eurolines. Här är en av Isilines bussar i Bayonne, Frankrike. Foto: Kardek du/Wikimedia Commons.

Det är nu klart att expressbussjkätten FlixBus förvärvar de två expressbussföretagen Eurolines och Isilines från Transdev. Efter närmare två månaders förhandlingar skrev parterna avtal om affären på valborgsmässoaftonen.

Affären innebär att FlixBus tar över Eurolines verksamhet i Frankrike, Nederländerna, Belgien, Tjeckien och Spanien och ett linjenät i mer än 25 länder. Inom Frankrike kör Eurolines under varumärket Isilines.

Under de kommande månaderna kommer FlixBus och Eurolines att arbeta med att integrera sina verksamheter och linjenät.

– Eurolines´ och Isilines´ nät av expressbusslinjer gör det möjligt för oss att ytterligare öka vår täckning i Europa, säger Jochen Engert, grundare och vd för FlixBus.

– Våra respektive team har lyckats att snabbt och effektivt genomföra förhandlingarna med FlixBus när det gäller att sälja Transdevs långväga busstrafik. Affären är en del av Transdevs nya, strategiska plan att fokusera på vår kärnaffär, nämligen kollektivtrafik och B2B-uppdrag, det vill säga uppdrag för näringsliv med mera, kommenterar Thierry Mallet, styrelseordförande och koncernchef för Transdev Group.

– Genom att harmonisera företagens linjenät kommer vi att kunna ha ett starkt kunderbjudande istället för parallell trafik. Integrationen av Eurolines stärker vårt europeiska linjenät och kompletterar vår ytterligare tillväxt på europeisk nyckelmarknader, tillägger Jochen Engert.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)